Páratartalom szabályozók

Mind a(z) 8 találat megjelenítve

Páratartalom szabályozók

Sokunkban felmerül a kérdés, hogy mi is az a páratartalom szabályozók, hogyan működik? Hogyan tudjuk ellenőrizni? Mik az előnyei? Kezdjük is az elején. A páratartalom szabályozók, a vízgőz telítettségének szabályozása a levegő, valamint a vízgőz egyvelege. A szabályzóval kontrollálhatjuk a levegő minőségét. Ha a levegő és a vízgőz keverékét állandó nyomáson melegítjük, akkor gőznyomás aránya csökken, vagyis a relatív páratartalom csökken, és az abszolút páratartalom változatlan.

Miért fontos, milyen típusa van?

A helyiségünk páratartalom szabályozók rendszerével mindössze annyit tudunk tenni, hogy kényelmesebbé tegyük, mind fűtési, mind hűtési szempontból. A párásítók nedvesítik a száraz levegőt télen, míg nyáron a fülledt meleg levegő kellemesebbé tételét nedvesítik. Téli hideg időszakban a fűtési rendszer használata következtében a levegő kiszárad és így felmelegszik a hőmérséklet. A túlságosan száraz levegő károsíthatja egyes berendezéseket, fapadlónkat. Valamint negatív hatással lehet az egészségünkre is. Száraz viszkető bőrt, könnyező, égető szemek, egyesesetekben orrvérzést is okozhat. Ez hajlamossá teszi a vírusok szaporodására, és egyéb fertőzések kialakulására. A párásítók segítenek a páratartalom szabályozásában, a párásított levegő visszakerül a légtérbe az egészséges páratartalom elérése érdekében, megóvva ezzel az egészséget.

Alapvetően két típusa létezik. Az egyik a párásító, amely többnyire nagy teljesítményű. Az ilyen típusú párásító növeli a levegő páratartalmát a beépített ventilátorok segítségével, amely a száraz levegőt egy nedves párnán keresztül szűri meg. Az ilyen típusú berendezéseket viszonylag könnyű telepíteni, valamint szabályozni. Bízza szakemberekre a kiválasztását, valamint beszerelését, méghozzá megfizethető áron! Másik típusa a gőz párásító, amely párologtatóként működik. A víz melegíti a gőzt, amit egy diszperziós csövön keresztül adnak a levegőhöz. Ez nagyon hatékony kisebb háztartásokban.

Milyen az ideális páratartalom és hogyan szabályozzuk?

Mindannyian tisztában vagyunk, hogy milyen létfontosságú a megfelelő páratartalom a bőrnek, a hajnak, és az egészségünknek. Az ideális arányok kialakítása elengedhetetlen. A 30% alatti értékek túl száraznak, míg az 50% feletti túl magas páratartalomnak számít. Tehát az ideális szint körülbelül 45%.

Egyikünknek sincs hatodik érzéke, hogy megállapítsa a pontos értékeket. Van néhány módszer, amellyel meghatározhatjuk, hogy a páratartalom túl magas, avagy túl alacsony helyiségünkben. Ha az értékek túl magasak, a falakon, illetve a mennyezeten penész alakul ki. A szárított és repedezett falak pedig a túl alacsony páratartalomra utalnak. De így sem kapunk pontos értékeket. Ha igazán komolyan vesszük, akkor olyan eszközök alkalmazását vegyük igénybe, amit nedvesség mérőnek hívnak, így pontosan le tudjuk olvasni az értékeket. Készletünkben különféle, fajta eszközöket vásárolhat. Az ön pénztárcájához igazodva. Ha valóban befektetni szeretne, akkor ajánljuk az olyan páratartalom szabályozók, mérő eszközöket, amellyel nem csak a páratartalom értékét méri, hanem a szén dioxid, a mérgező vegyi anyagok, valamint a por tartalmát is.

Milyen előnyökkel jár?

  • Megvéd a betegségektől
  • Eltávolítja a levegőben lévő port
  • Megfelelő szabályozott hidratálást biztosít
  • Védelmet nyújt az elektromos sokk megelőzése érdekében
  • Tisztítja a levegőt

Miért érdemes minket választani?

Cégünk több éves szakmai múlttal rendelkezik. Átfogó termékkínálattal rendelkezünk. Elkötelezett értékesítési csapat mellett, hozzá értő szakemberek segítségét kínáljuk az önöknek. Hatalmas tapasztalatunkra támaszkodva, folyamatosan növeljük termékskálánkat. Termékeink szigorú tanúsítvánnyal rendelkező, minőségi szabványok szerint készülnek, mely maximális biztonságot, energiatakarékosságot, és minimális karbantartást biztosít minden egyes ügyfelünk számára. Kérdésére a készülékek működéséről is hasznos információval szolgának szervizes kollégáink.