Múzeumi vitrin

Múzeumi vitrin

 Múzeumi vitrin – miért fontos?

Értékes műtárgyak esetén rendkívül fontos, hogy azokat megfelelő, kifejezetten erre a célra kialakított helyen tároljuk. Sajnos előfordul, hogy a nem megfelelő tárolás miatt a nagy értékkel bíró tárgyak megsérülnek. Egy jó minőségű múzeumi vitrin segítségével azonban védelmet nyújthatunk nekik, és megőrizhetjük épségüket.

 

Milyen egy jó múzeumi vitrin?

Egy múzeumi vitrin akkor jó, ha nemcsak biztonságos, de rendezett, könnyen tisztántartható, és helytakarékos is. Szintén fontos szempont, hogy a vitrinek esztétikusak, és hívogatóak legyenek a vendégek számára. Elengedhetetlen, hogy a múzeum környezetébe könnyen beilleszkedjen. A felületeken rendnek és letisztultságnak kell tükröződnie, semmiképpen sem szabad elvennie a figyelmet a benne található értékes műtárgyakról.

Érdemes a fém és az üveg kompozícióját választanunk, hiszen ez rendkívül esztétikus, letisztult és műtárgyvédelmileg is megfelelő. Egy jó múzeumi vitrin könnyen kezelhető, kipárolgásmentes, rejtett szerkezeti elemekkel és beépített led világítással rendelkezik. Szintén fontos szempont, az edzett és ragasztott üvegek törés esetén garantálják a látogató és a műtárgy épségét egyaránt.

Az egyik legfontosabb tényező egy múzeumi vitrin kialakítása során a belső környezet minősége. A túl alacsony, vagy túl magas hőmérséklet, és a túl magas páratartalom, a különböző vegyi anyagok jelenléte ugyanis nagyon könnyen károsíthatja a műtárgyak épségét, élettartamát lerövidíthetik.  Akár a fény erőssége is károsíthat egy érzékeny régiséget. Elengedhetetlen, hogy a vitrint folyamatosan tisztán tartsuk, és tágasan férjenek el benne a tárgyak.

álló Múzeumi vitrin,beépíthető Múzeumi vitrin,fali Múzeumi vitrin,keretes Múzeumi vitrin,egyedi Múzeumi vitrin

Számtalan múzeumi vitrin közül válogathatunk:

  • álló,
  • beépíthető,
  • fali,
  • keretes,
  • valamint egyedi vitrinek is rendelkezésünkre állnak.

Egy jó múzeumi vitrin nemcsak szép, de segít a műtárgyak minőségének hosszú távú megőrzésében, és az értékek élettartamának meghosszabításában.  Elengedhetetlen, hogy az általunk választott vitrinek megfeleljen minden elvárt követelménynek.

Múzeumi vitrin – bízza szakemberekre!

Cégünknél a legjobb szakemberek készítik a múzeumi vitrineket nemzetközi tapasztalatok alapján. Így biztos lehet benne, hogy az általunk kínált termékek megfelelnek minden követelménynek – esztétikusak, biztonságosak, és bármilyen műtárgy védelmére és tárolására alkalmasak.

Rendkívül sokféle múzeumi vitrint kínálunk kedvezményes áron. Hívjon minket bizalommal bármilyen kérdés esetén! Kollégáink minden kérdésére választ adnak, és garantálják, hogy megrendelőink minden igényét teljesítik.